Andreea Details: tips & tricks pentru un stil vestimentar remarcabil

Scopul interviurilor de pe blog este să promovez oamenii care fac ceva special, au job-uri ieșite din comun, și-au urmat pasiunile, sunt antreprenori tineri sau activează de ani buni în domeniul business.

Așadar, încep secțiunea ”De-ale altora” cu un intetrviu inedit despre #fashion.

Am cunoscut-o pe Andreea Popescu (Andreea Details) la un eveniment marca ELITE Business Women și mi-a captat atenția prezentarea ei. ”Sunt Consultant de Stil & Personal Shopper” – wow! Adică oamenii apelează la tine pentru a-și găsi stilul? Iar tu îi ajuți să-și cumpere hainele potrivite? That sounds mega-fun! 🙂

Și cum sunt eu curioasă, am luat-o la întrebări. Iată ce a ieșit 🙂

Un business centrat pe o pasiune – cum ai reușit?

Andreea: Pe parcursul carierei mele în corporații am sesizat că, pentru a avea o prezentare de succes, este nevoie și de o prezență stilistică remarcabilă. 

Prin urmare, ținuta trebuie să fie în concordanță cu evenimentul la care participi și cu valorile companiei pe care tu o reprezinți. Dacă aceste lucruri nu sunt aliniate de către tine ca speaker în cadrul unei prezentări, se poate întâmpla ca mesajul tău să nu ajungă la cei prezenți la eveniment sau să fie interpretat greșit.

Plecând de la acest aspect, în 2019 am înființat Andreea Details – Agenție de stil, prin intermediul căreia mi-am propus să ajut oamenii din mediul corporatist și antreprenorial să își pună în valoare stilul personal, astfel încât aparițiile acestora să fie remarcabile. 

Însă, povestea Andreea Details se conturează încă din copilărie – îmi amintesc că de atunci eram atrasă de tot ceea ce înseamnă frumos, modă, design vestimentar. Nu ieșeam din casă până nu mă uitam în oglindă, indiferent de ce purtam sau unde mergeam 🙂
Cert este că întotdeauna mi-a plăcut să fiu atentă la detalii, de unde și numele agenției… ANDREEA DETAILS.

Spune-ne ce face, concret, un Style Consultant & Personal Shopper?

Andreea: Un Style Consultant lucrează individual cu femei și/sau bărbați din medii profesionale diverse și personalități diferite. Pe parcursul ședinței de consiliere vestimentară, consultantul de stil face recomandări în funcție de conformația clientei/clientului, paleta cromatică, piese vestimentare potrivite și accesorii. Rezultatul final este o persoană cu o imagine adecvată și potrivită cu stilul ei de viață. 

De asemenea, un consultant de stil poate avea proiecte și în zona Corporate, cum ar fi implementarea unui cod vestimentar, workshop-uri pentru unele echipe/departamente sau workshop-uri de imagine. 

Un Personal Shopper merge la cumpărături cu femei și/sau bărbați (după o discuție în prealabil la o cafea despre stilul de viață, job, vârstă și câteva întrebări elementare – ce îi place, ce nu…). 

În funcție de toate acestea, Personal Shopper-ul îi face un profil persoanei respective (poate chiar un moodboard), în vederea alegerii  unor ținute potrivite.

Challenge: numește 3 lucruri ce nu ar trebui să ne lipsească din garderobă

Andreea: Sunt convinsă că femeile au o garderobă destul de complexă, însă trăim o perioadă în care se pune foarte mult accent pe simplificarea acesteia. 

Dacă este să numim 3 lucruri pe care ar trebui să le aibă în garderoba, prima  ar fi o rochie, al doilea obiect vestimentar ar fi  o pereche de jeanși, iar al 3-lea ar fi un accesoriu

Referitor la bărbați, la ei lucrurile stau mult mai simplu. Fiind mult mai practici, simplificarea garderobei este mult mai simplu de realizat. Iar cele 3 piese pentru ei ar fi, un T-shirt, o pereche de jeanși și un sacou într-o culoare potrivită.

Vine sezonul primăvară-vară 2020. Tell us 3 special tips & tricks!

Andreea: În sezonul primăvară-vară 2020, siluetele sunt mult mai feminine. 

Tip #1: Este recomandat să ne punem în evidență talia cu ajutorul unei centuri. 

Tip #2: Vesta este elementul surpriză pentru 2020, l-am sesizat la mulți designeri, pe podium. Mie una îmi place foarte mult vestă,  arată foarte bine într-un context office. 

Tip #3: Se poartă stilul monocrom, ceea ce înseamnă că o ținută în aceeași nuanță este o apariție remarcabilă.

Știu că ne pregătești ceva secret și extrem de interesant în luna martie – ne dai un spoiler? 🙂

Andreea: În acest moment lucrez la workshop-ul pe care vreau să-l lansez în Martie, ca un cadou pentru femei, având în vedere că este luna noastră (detalii aici).

Acest workshop este la ediția numărul 2 – o continuare la primul workshop din Octombrie 2019, Find your style. În cadrul workshop-ului vom discuta despre Trend-uri 2020, garderoba capsulă/evaluarea garderobei și conceptul ′′Less is more′′.

EXTRA – Teach us Master! 🙂 Un mesaj pentru cititori…

Le recomand cititorilor tăi să își construiască o garderobă cu haine potrivite pentru silueta lor, stilul lor vestimentar și, binențeles, să aibă o apariție remarcabilă atunci când merg la un eveniment.

De asemenea, este bine să țină cont și de următoarea întrebare: 

Ce mesaj vor să transmită cu ajutorul hainelor?

Și nu în ultimul rând, să nu uite să zâmbească! Zâmbetul și hainele potrivite sunt detaliile care fac diferența, de cele mai multe ori.

Cele pasionate de fashion și nu numai, vă recomand să o urmăriți pe Andreea pe Facebook sau pe Instagram la @andreeadetails. Postează multe informații utile, explicate cu exemple – pe mine m-a convins să-mi iau un costum business și aproape ca nu mai ies din el 🙂

Dacă aveți întrebări sau vreți să vă ajute în a vă descoperi stilul, o găsiți și la adresa de email andreeadetails@yahoo.com

P.S.: Ce părere ai de primul interviu? Pe cine ai vrea să mai luăm la întrebări? Lasă-mi un comentariu sau scrie-mi aici. Pe data viitoare!