9 elemente pentru o pagină Facebook completă (Tutoriale Video)

Poate te-am convins cu acest articol să-ți faci o pagină de Facebook sau poate ai deja una pentru business-ul tău, însă nu ai avut timp sau know-how să te ocupi de ea cum ți-ai dori – te invit să parcurgem împreună 9 elementele pentru o pagină Facebook completă.
Ca totul să fie mai ușor, la fiecare punct regăsești și câte un , ce te va învăța respectiva comandă. La treabă! 🙂
1. Profile photo – poza de profil
Aceasta e prima văzută de către un vizitator – deci cea mai importantă parte a unei pagini Facebook.
TIP: Poza de profil a unui business ar fi ideal să reprezinte logo-ul, pentru că rămâne în mintea vizitatorului și întărește branding-ul.
2. Cover Photo – Poza de copertă
Pentru poza de copertă, e sugerat să folosești o fotografie care duce cu gândul la activitatea business-ului.
Fie că folosești un stilou dacă reprezinți un blog + un motto sau prezinti scurt o anumită reducere a lunii/ ofertă, ai grijăsă se vadă bine și de pe mobil.
Vizitatorul trebuie să-ți dea seama instant cu ce se ocupă business-ul din poza profil + cover 🙂
TIP: Dacă simți că nu te reprezintă pagina ta de Facebook, cere părerea/ ajutorul unui specialist.
3. Username – Numele care apare în link-ul paginii Facebook
Pentru a personaliza link-ul paginii tale Facebook, e nevoie să setezi un username care să reprezinte numele paginii sau o variantă asemanătoare.
De asemenea, username-ul e folosit atunci când pagina ta va fi etichetată în alte postări sau comentarii.
4. Butonul paginii – Call to Action
Atunci când cineva este interesat de mai multe informații cu privire la pagină, va da click pe butonul albastru din pagină.
Așa, tu îl poți trimite spre website, îl poți îndemna să te sune direct din pagină, să programeze o întâlnire sau să îți trimită un mesaj privat.
În video am explicat fiecare call to action – te las să îl alegi pe cel care consideri că este potrivit pentru tine, în funcție de ce acțiuni urmărești cu pagina ta.
5. Secțiunea ”About”
Aflată chiar în meniul din stânga, secțiunea ”About” oferă informații specifice despre pagina ta – categoria din care face parte, o descriere scurtă, link către website, telefon, e-mail, locație, orele la care e deschis, etc.
Toate aceste informații sunt ușor de urmărit și ajută mult vizitatorul să ia o decizie.
6. Featured photos
Acestea sunt primele 3 poze care apar atunci când cineva intră pe profil. Pot fi realizate și alese astfel încât să ofere alt boost de informație despre pagină/ produs/ serviciu/ oferte.
7. Pinned post – prima postare de pe pagină
Dacă ai un mesaj de transmis celui care intră pentru prima oară pe pagină sau ai un eveniment/ ofertă time-sensitive, poți folosi Pinned Post pentru a ”bloca” postarea ca fiind prima de pe pagină.
Chiar dacă adaugi apoi postări, prima rămâne cea Pinned, chiar dacă nu este cea mai recentă.
8. Povestea paginii
Povestea se regăsește în partea dreapta a paginii și oferă oportunitatea de a scrie mai pe lung ceea ce se află la secțiunea About.
Aici vorbim despre business – ce face, pentru cine, cu ce beneficii pentru client, contact, motto, etc.
9. Postări! 🙂
Creează conținut de valoare pentru publicul tău țintă și fii consistent în distribuirea de conținut pe rețelele sociale de interes.
Dacă nu știi ce să postezi, ți-am pregătit aici câteva idei și te invit să-ți realizezi un calendar de postări folosind creativitate 🙂
Click aici pentru o serie de articole cu idei de postări, în funcție de domeniul de activitate.
Ai nevoie de ajutor sau nu ai timpul necesar pentru a fi activ în social media? 🙂
Te invit la un call gratuit de 30 de minute, unde analizăm pagina și găsim cele mai bune soluții împreună! Solicită un call aici.
Spor și inspirație!
Dragos
Foarte util. Felicitari !