5 surse de inspirație ale unui creativ

Sunt Mihaela și sunt creator de conținut sau, cum îmi spun prietenii ”stau toată ziua pe Instagram și sunt plătită pentru asta”- cam așa mă prezint.  Job-ul acesta văzut din afară pare că poate fi făcut de toată lumea (mai ales de aceia care nu au nici măcar o poză de profil). 

Dar majoritatea înțeleg ce se află în spatele etichetei de ”social media manager/ toată lumea poate face asta”. Aceia au în comun un lucru atunci când interactionează cu mine: întrebarea ”de unde îți vine inspirația?”. Am pregătit 5 surse de inspirație ale unui creativ- ai răbdare! 🙂

În realitate, ceea ce fac e 100% inspirație. De dimineață până seara, eu TREBUIE să am inspirație, să scriu pentru clienți pe diferite teme, de la spectacole de balet la bocanci și plombe dentare, asta printre call-uri și chestiile administrative de freelancer. 

”Cum reușești?”, ”mai poți?”, ”ești în regulă?” sunt doar câteva dintre întrebările pline de sens care vin de la oamenii apropiați, ce mă numesc ”roboțel creativ”. Poate devin următoarea Sophia 2.0, cine știe? 

Inspirație. Nu m-am gândit foarte mult de unde o iau (cred că e ceva recurent, de zi cu zi), dar îmi dau seama când îmi scade. 

Oh și atunci e o problemă, pentru că job-ul meu = inspirație. No inspiration, no money. Gândind așa, parcă îți vine să faci multe multe resurse de inspirație. 

Uite câteva modalități/ surse de inspirație care la mine funcționează în ceea ce fac: 

1. OAMENII

Ei sunt prima mea sursă de inspirație. Fie că îi zic ”Maria” și o includ în buyer personas, fie că este o persoană reală pe care o admir sau o persoană random din online. Pe toți îi observ, îi întreb, le cer ajutorul, îi iau ca model și tot așa. Mă inspiră.

5 surse de inspirație

Urmăresc oameni din nișa mea de activitate – foarte mulți, mai ales din internațional și mă ajută să am motivație și o altă perspectivă atunci când creez conținut pentru pagina mea de Instagram, de exemplu.

2. AERUL/ OUTDOOR

Mereu sunt tentată să rămân în biroul cozy de acasă din colțul camerei pentru că sunt șefa mea și îmi permit. Dar până la urmă, vreau să fiu și ”free”. Eu dacă sunt blocată pot să mă ridic la ora 15:43 de la birou să plec afară să iau masa, de exmeplu. Să mă văd cu cineva. Să fac cumpărături. Să merg la sală. 

5 surse de inspirație

Câteodată, inspirația e afară. So I put myself out there. Îmi iau Nike-urile norocoase* în picioare și mă duc singură, pe jos, undeva. Și îmi calmez mintea. Minte calmă = inspirație. Stau în natură = inspirație. 

*dacă tu n-ai încă adidași norocoși, e cazul! Look here: https://answear.ro/h/pantofi-nike.html 

3. CITITUL

Cred că am ajuns la 24 de cărți anul acesta citite and still counting (aplauze, vă rog!). Citesc de la thrillere psihologice până la super-motivational stuff, le citesc pe toate când simt că e timpul pentru puțină inspirație. 

Chiar dacă nu are legătură cu Social Media, simplu fapt că mă scoate din rutină e perfect. Și din cărți mereu îți vin idei. Mereu potți scrie despre ceea ce ai citit 🙂 

4. CURIOZITATEA

Sunt curioasă- fie datorită job-ului, fie datorită firii mele care se plictisește ușor, sunt curioasă și deschisă și caut mereu să învăț lucruri noi. 

Astăzi mă uit la un Masterclass despre Șah, mâine testez pe prieteni trucuri magice cu cărți de joc pe care le-am învățat și poimaine sunt la vreun curs de personal styling. Apropo, multe dintre ținute le-am comandat de pe https://answear.ro/ 

Cred că din această deschidere și sete pentru noutate vine și inspirația. 

5. MIȘCAREA

Cât de des pot, cam de 3 ori pe săptămână merg la sală, cu căștile la urechi și cu my favourite outfit, de obicei colanți sport și un top cool de genul acesta https://answear.ro/h/topuri.html

5 surse de inspirație

În timpul antrenamentului ascult muzică sau un podcast care, bineînțeles este și el o sursă de inspirație. 

Cam asta este, de unele metode  poate ați auzit, pe unele poate nu le-ați testat încă, cert este că inspirația vine când tu ești bine cu tine- când ești liniștit, relaxat, iubit. Și cred că aici de fapt este adevărata provocare! 🙂

Spor la găsit inspirație zi de zi! 

M

*Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2021