Ce vrei să fii când vei fi mare? Afurisită! 100 de povești ce merită citite

Începând cu octombrie am realizat un nou parteneriat de care mă bucur tare mult 🙂 Așadar, la sfârșitul fiecărei luni, vă recomand câte o carte de la Editura Nemira care mi-a plăcut sau m-a inspirat și merită citită.

Iar pentru a seta mood-ul, dă-i play la piesa asta.

Pentru că luna Octombrie a fost pe Girl Power, am zis să terminăm într-o notă asemănătoare. Cartea acestei luni este ”100 de femei afurisite. O istorie” de Hannah Jewell.

Hannah este o video-jurnalistă la Washington post ce a scris o carte cu povești ale femeilor ce au schimbat lumea, ce nu prea se găsesc în cărțile de istorie.

Cartea este despre femei excentrice, femei criminale, femei geniu, femei care au scris lucruri periculoase, femei ce s-au luptat cu imperii, femei ”ce au purtat pantaloni” și alte modele revoluționare.

100 de femei afurisite
🤔 Ce mi-a plăcut?

Că fiecare poveste este spusă cu umor, cu un limbaj simplu și ușor de urmărit. Personajele nu au fost cele basic pe care toată lumea le știe, ci femei de care nu am prea auzit- fiecare poveste a venit cu ceva nou, care m-a făcut să mă gândesc cât de norocoasă sunt că m-am născut totuși în secolul 21.

😮 Ce am aflat?

Că viața nu a fost deloc ușoară pentru femei- de la admiterea la universități până la jurnalism și chiar la ceea ce poartă, au fost nedreptățite, însă, de-a lungul istoriei, câteva dintre ele nu au ascultat vocea lumii și-au făcut lucrurile cum și-au dorit, chiar dacă a fost de 10 ori mai greu.

💖 Cui o recomand?

Tuturor femeilor, în primul rând. Dar mai ales celor care dețin un business mic/ mare și se lovesc zilnic de bariere- poveștile acestor femei din istorie vin ca o super încurajare pentru ”problemele” societății moderne. Eu așa am simțit.


Recenzie:

„100 de femei afurisite este o carte sclipitoare și atât de ușor de citit încât nu m-am așteptat să fie, în același timp, profundă și extraordinar de revelatoare.“ Philippa Perry

Citat din carte:

„Adesea, când se povestește despre femei din istorie, viețile acestora sunt relatate în așa fel încât să pară cât mai puțin afurisite. De parcă și-ar fi petrecut timpul pe Pământ aruncând ocheade triste, dar frumoase, direct spre un viitor strălucit și dojenindu-i calm pe cei care voiau să le împiedice să-și atingă scopurile. Ei bine, în viață nu e și n-a fost niciodată așa.

Nu există oameni care să fie nobili fără de pată. Când auziți povestea unei femei care a dus o viață 100% pură și bună, probabil vă lipsesc cele mai bune bucăți din poveste. Cele date naibii. 

Iată ce gen de povești veți găsi în cartea asta. Vă rog, luați numele acestor femei și băgați-le bine la cap. Faceți loc acolo pentru ele, dându-l la o parte pe Jack Spintecătorul, care nu era decât un criminal, sau pe John Hancock care, să fim serioși, e faimos doar pentru că are o semnătură alambicată. Sunt mai bune numele acestea. Sunt nume de doamne.

Sunt numele unor femei prea curajoase, prea inteligente, prea neconvenționale, prea implicate politic, prea sărace, prea puțin doamne sau prea puțin albe ca să fie luate în seamă de contemporanii lor ofiliți și fără suflet.“


Dacă vrei mai multe recomandări de cărți pe care le-am citit și mi-au plăcut, te invit să intri pe Instagram și să vezi Highlights ”Books 2021”.

Pe tine ce cărți te-au impresionat în acest an? 🙂 Scrie-mi într-un comentariu sau dă-mi un mesaj pe Instagram!

Soon,

M