Ia o pauză și dă scroll minții tale. Cartea Alinării, Matt Haig

Cartea lunii noiembrie vine tot din partea editurii Nemira, și este o carte diferită de tot ce ai citit până acum. Nu este decât emoție pură. O adunătură de gânduri, informații, experiențe și emoții pe care autorul le-a strans și le-a transformat în ceva frumos, care aduce alinare.

Da, este vorba de CARTEA ALINĂRII de Matt Haig. Care se potrivește în mintea mea cu piesa asta.

Matt Haig este renumit pentru cartea ”Biblioteca de la Miezul Nopții” care, de asemenea, mi-a plăcut tare mult și pe care ți-o recomand.

Cartea alinării e pluta de salvare a lui Matt Haig: o colecție de note, liste, povești scrise de-a lungul anilor, cu scopul de a-i reaminti sinelui din viitor că lucrurile nu sunt mereu așa cum par.

Surse literare sau filozofice din întreaga lume, istorie, știință, multe experiențe personale sau povești inspiraționale – toate amestecate cu căldura și calmul scriitorului care ne reamintește mereu că e bine să încetinim și să apreciem frumusețea și hazardul existenței noastre.

Este cartea de care să te apuci atunci când ai nevoie de înțelepciunea unui prieten, de alinarea unei îmbrățișări sau de reamintirea faptului că speranța izvorăște din locurile cele mai neobișnuite.

cartea alinarii
 🤔 Ce mi-a plăcut?

Faptul că autorul folosește surse literare sau filozofice din întreaga lume, istorie, știință, multe experiențe personale sau povești inspiraționale. Sunt vorbe frumoase despre tot, dar despre nimic pe care îl poți atinge, doar simți.

În esență, ne amintește că e bine să încetinim și să apreciem frumusețea și hazardul existenței noastre.

😮 Ce am aflat?

Că fiecare avem momente în viață când ne simțim înțepeniți și avem impresia că doar nouă ni se întâmplă.

Mi-a plăcut să aflu gândurile autorului și să aflu cum a trecut el peste experiențele sale plăcute sau mai puțin plăcute și ce a învățat din ele.

💖 Cui o recomand?

Oricui caută speranță, calea spre o viață mai bună sau doar un dram de încurajare. O carte simplă de citit, cu multe cuvinte de subliniat, încercuit și reținut.

Cuvinte care îți merg direct la suflet.


Recenzie:

„Matt Haig privește condiția umană cu empatie și folosește o întreagă paletă de lumini și umbre ca să-și construiască poveștile uluitoare.“ – Neil Gaiman

Citat din carte:

”Social media poate fi o galerie de vieți e care nu le trăim, De diete pe care nu le urmăm. De petreceri la care nu mergem. De vacanțe în care nu plecăm. De distracții la care nu luăm parte.

Așa că ia o pauză și dă scroll minții tale. Dă scroll în conștiința ta și vezi de ce trebuie să fii recunoscător că ești tu. Singura teama care contează este aceea de a nu uita de tine.”


Dacă vrei mai multe recomandări de cărți pe care le-am citit și mi-au plăcut, te invit să intri pe Instagram și să vezi Highlights ”Books 2021”.

Pe tine ce cărți te-au impresionat în acest an?  Scrie-mi într-un comentariu sau dă-mi un mesaj pe Instagram! 🙂

Soon,

M