Povestea Chanel no.5 în Mademoiselle Coco și parfumul iubirii, Michelle Marly

Această lună dedicată iubirii vine cu o nouă carte pe care o găsiți la Editura Nemira: Mademoiselle Coco și parfumul iubirii de Michelle Marly.

Mai întâi, play this!

Romanul o urmărește pe una dintre cele mai pregnante figuri ale modei și eleganței, Coco Chanel, în procesul de realizare al celebrului parfum Chanel no 5.

Este o biografie romanțată, un roman ce are loc în jurul anilor 1920, la Paris.

mademoiselle coco și parfumul iubirii

🤔 Ce mi-a plăcut? Cum autoarea a îmbinat atât firul narativ al creării parfumului, cât și al vieții personale a figurii centrale, creionând un tablou complet asupra vieții lui Gabrielle ”Coco” Chanel.

😮 Ce am aflat? Cum a luat viață acest parfum foarte popular. M-a intrigat mai ales de unde a pornit ideea: ca un omagiu pentru Boy, iubitul ei.

Acum, acest parfum a devenit unul dintre cele mai îndrăgite din lume și a pornit doar din ambiția lui Coco de a învăța ceva nou, pe lângă modă.

💖 Cui o recomand? Pasionatelor de fashion, parfumuri, istoria modei și mai ales de personaje feminine puternice și inspiraționale cum a fost Coco Chanel.

*pentru o viziune completă, îți recomand și filmul Coco Before Chanel (2009)


Recenzie:

„Un roman tulburător și rafinat, precum viața mondenă din Parisul anilor 1920…“
Märkische Allgemeine Zeitung


„Michelle Marly a scris o biografie romanțată a fascinantei Coco Chanel care este, deopotrivă, emoționantă și bine documentată.“
Aachener Zeitung

*Cititorii fideli colecției Damen Tango sunt cei interesați de ficțiune istorică sau contemporană, povești de dragoste, personaje feminine puternice și inspiraționale. În continuarea acestei direcții editoriale, ne propunem să publicăm periodic romane care au în centru o personalitate istorică foarte îndrăgită. Deschidem seria cu fermecătoarea Coco Channel, iar în 2022 le aducem în prim plan pe Edith Piaf și Frida Kahlo.


Dacă vrei mai multe recomandări de cărți pe care le-am citit și mi-au plăcut, te invit să intri pe Instagram și să vezi Highlights ”Books 2022”.

Sau vezi și Cartea Alinării de Matt Haig și 100 de femei afurisite de Hannah Jewell.

Pe tine ce cărți te-au impresionat?  Scrie-mi într-un comentariu sau dă-mi un mesaj pe Instagram! 🙂

Soon,

M