Prin Gotham City cu ”The Bat and the Cat”

Filmul ”The Batman” a apărut în cinematografe și, cum am avut nevoie de o ”evadare” din gândurile și anxietatea acestor ultime zile, am fost să vizitez Gotham once again, de data asta cu noul Batman jucat de Robert Pattinson. Încă din primele momente am fost sigură că va fi cu totul alt fel ca până acum. 

Nu am citit benzile desenate, deci nu aveam nicio idee despre ce se va întâmpla și ce fel de Batman voi cunoaște. 

În trecut i-am văzut doar pe Christian Bale și Ben Affleck cum au purtat costumul acestui DC Comics hero și aveam cât de cât o idee despre cum l-ar crea pe acest Batman. Dar nu a fost chiar așa…

Un alt fel de Batman

Robert Pattinson este un Batman dark, rezervat, destul de misterios pe care, evident, îl bântuie încă trecutul și ”moștenirea” lasată de părinții săi. 

Ni s-a arătat de asemenea un Bruce Wayne umanizat, un personaj ce simte teamă, neputință și cu care creezi o conexiune mai ușor, nefiind acel hero perfect ce salvează pe toată lumea și învinge tot răul. 

Acest Batman/ Bruce a scos în evidență încă din primele scene ale filmului, printr-un storytelling apăsător cu vocea iconică a personajului, faptul că povestea lui tragică l-a făcut să devină cine este azi și să aibă un sigur scop: de a face dreptate. Prin răzbunare.

Detectiv sau supererou?

Cum e vorba de Batman, ambele. Acțiunea începe cu uciderea unor figuri politice cheie din Gotham de către the Riddler- un villain foarte expresiv portretizat de către actorul Paul Dano, ce lasă în urma lui diverse puzzles pentru Batman. 

Filmul este o continuă ”joacă de-a detectivii”, iar Batman este pus să lupte contra unui sistem corupt, putred, care nu se poate schimba decât cu o răzbunare. Până unde duce toată investigația? Foarte aproape de Bruce Wayne, dar vă las să descoperiți voi.

Apropo de detectivi, iată și povestea Moarte pe Nil, care de asemenea rulează în cinema as we speek.

Multe scene din film m-au uimit, m-au cutremurat, m-au înfuriat, m-au făcut să simt cum nedreptatea a dus treptat la căderea unui oraș. Regizorul Matt Reeves a pus în evidență povestea cu efecte foarte bune și o coloană sonoră ce te duce direct în Gothman City, made by Michel Giacchino

Actorii au propulsat acțiunea

Mi-a plăcut foarte mult personajul lui Riddler- foarte greu de jucat, dar făcut perfect, chiar înfiorător. Colin Farrell a fost de nerecunoscut în rolul lui Penguin, iar Zoë Kravitz a fost senzația filmului.

M-am bucurat să o văd pe Catwoman care a dat o savoare aparte filmului, mi s-a părut că Zoë s-a potrivit perfect rolului și că idila dintre cei doi a scos în evidență încă o dată că acest Batman e uman, capabil de a simți și altceva în afară de putere, curaj, ură.

Dacă ești fan DC Comics, cu siguranță e nevoie să vezi și acest film din ochiul ”critic” al unui cunoscător. Acest Batman nu trebuie comparat cu celelalte, ci văzut ca un nou Univers pe care poate îl vom mai vedea sub această formă.

Filmul rulează din 4 martie în CinemaCity și durează 2h 55. În prezent (3 martie), are nota 8.9/10 pe IMDB, din 23K voturi- o notă ridicată, vedem ce se mai întâmplă și zilele următoare. Îți las aici trailerul.

Tu l-ai văzut? 🙂 Ce părere ai? Îmi poți scrie aici sau pe Instagram.