Animale Fantastice, pe un ecran fantastic

Îmi place tare mult magia. Atât de mult încât în pandemie am învățat trucuri cu cărți, am urmat masterclass-ul lui Penn and Teller pe magie și, normal, am revăzut toate filmele Harry Potter & Fantastic Beasts… again.

Recunosc că am distrat ceva prieteni cu trucurile, dar asul a rămas în mânecă… wink wink. 

Până reiau cariera mea în magie și poțiuni, am fost la filmul Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore la fantasticul IMAX, invitată de către Ran Communication. 

Până să vă povestesc despre film, hai să vorbim puțin despre experiența IMAX și de ce ar trebui să o alegeți everytime, mai ales la filmele care au efecte vizuale interesante și la care merită trăită experiența completă. 

Tehnologia IMAX (Image Maximum), disponibilă în București la CinemaCity la AFI Cotroceni și la  la Cinema City Timișoara Shopping City, aduce extra efecte vizuale și oferă o mega experiență cu: 

  • O imagine clară, cu 40% mai mare datorită ecranului de 15 metri înălțime și 25 metri lățime
  • Un sunet perfect echilibrat, de 10 ori mai dinamic decât cel standard
  • Cea mai înaltă calitate 3D (proporții similare lumii reale)
  • Locuri confortabile peste tot (pe testate! Am stat în capătul rândului și am văzut perfect, fiind ca un amfiteatru)

Fantastic Beasts este un film pe care îl recomand 100% să-l vedeți la IMAX pentru că are o poveste, o imagine și un sunet ce te transportă efectiv în acea lume a vrăjitorilor. 

Apropo, mai are cineva goosebumps când aude melodia specifică din Harry Potter or it is just me?

Revenind la filmul cu numărul 3 din seria Fantastic Beasts, un film destul de așteptat și amânat, dar care nu a dezamăgit prin acțiune, personaje, efecte sau sunet. 

A fost haios, dinamic și plin de animale fantastice, așa cum ne-am obișnuit de la magizoologul Newt Scamander (jucat de genialul Eddie Redmayne).

Îți recomand să urmărești primele două filme pentru a avea the bigger picture, mai ales că aici este mai mult focus pe trecutul profesorului Albus Dumbledore (Jude Law) și lupta pe care acesta o duce cu puternicul vrăjitor întunecat Gellert Grindelwald (acum jucat de Mads Mikkelsen, în primele două filme de Johnny Depp). 

Apropo de asta, eu cred că villain-ul a fost jucat perfect de către Mads Mikkelsen, (fără legătură cu interpretarea lui Johnny Depp). A fost autentică, mai puternică, mai sobră și mai powerful. 

Dumbledore, pentru a se asigura că puterea de a conduce lumea vrăjitorilor merge în mâna cui trebuie, a strâns o echipă tare curajoasă și diferită de ajutoare- multe personaje pe care le cunoaștem deja, dar și unele noi. 

via GIPHY

Și, desigur, revedem animalele tare simpatice în acțiune – favoritul meu este Teddy (Niffler-ul*) care adoră lucrurile strălucitoare și le “colectează”. 

*Dacă vreți să aflați mai multe despre inspirația ce a stat la bază în crearea animalelor fantastice, vă recomand acest documentar de pe HBO MAX- Fantastic beasts: A Natural History

Multe secrete, intrigi și situații tensionate. Va ajunge, oare, puterea la un conducător demn de ea? 

Din 8 aprilie în Cinematografe. Mergeți să-l vedeți cu mic, cu mare! 🙂

Până atunci… alege o carte! :))