DISPARIȚIA: povestea not-so-glossy a unei actrițe de la Hollywood

Cartea lunii septembrie este thrillerul Dispariția de Catherine Steadman, de la Editura Nemira.

De data asta, recomandarea de carte vine din zona de ficțiune: povestea unei actrițe londoneze ce pleacă în LA pentru a găsi rolul vieții ei este odată cu dispariția unei femei văzute doar o singură dată… dar oare a văzut-o?

Dispariția de Catherine Steadman

Despre carte:

Mia Eliot, o actriță britanică, speră să dea lovitura în Statele Unite, așa că pleacă în Los Angeles, pentru a participa la competiția feroce din sezonul de filmare a episoadelor-pilot, când toate rețelele de televiziune și toate studiourile de producție sunt în căutarea unui serial de succes.

E perioada în care, la Hollywood, sosesc tineri dornici să se remarce, oameni gata să facă orice pentru a reuși în carieră.

Mia se simte ca peștele pe uscat la Hollywood. Și descoperă foarte repede latura sinistră a strălucitorului oraș când, după un casting, dispare Emily, o actriță cu care făcuse cunoștință de puțin timp. Mia înțelege că nimic nu e ce pare a fi și că, în orașul unde toate visurile se pot împlini, bântuie și cele mai înfiorătoare coșmaruri.

🤔 Ce mi-a plăcut?

Cartea este un roller-coaster de informații, trăiri și mister- toate în cadrul glamour al Hollywood-ului. Un thriller ușor de citit, perfect pentru a pipera puțin zilele de toamnă.

Practic stai toată cartea și te întrebi… acea femeie a existat cu adevărat?

😮 Ce am aflat?

Autoarea este chiar actriță în realitate- a jucat în seriale TV precum Downton Abbey, The Inbetweeners, The Tudors sau Fresh Meat.

De aceea, ne-a dus frumos în viața unei tinere aspirante la rolul vieții ei. Am aflat multe lucruri despre dedesubturile industriei, elemente luate, poate, și din experiența autoarei.

💖 Cui o recomand?

Celor pasionați de thrillers.

Și bonus, de Hollywood și lumea glossy a actorilor!


Recenzii:

„O carte plină de stil, captivantă, care creează extrem de bine atmosfera de mister… N-am reușit s-o las din mână.“
LUCY FOLEY, autoarea bestsellerului The Guest List

„Perspectiva ei unică, de actriță și de scriitoare, conferă realism acestui roman, care se cufundă în apele tulburi ale Hollywoodului… În orice roman noir, detaliile locale sunt vitale, iar Steadman evocă în mod uluitor Los Angelesul, în toată gloria lui monstruoasă… Să citești Dispariția e similar cu a urmări un film de suspans.“
THE WASHINGTON POST

„Se citește extrem de repede și dezvăluie latura întunecată a Hollywoodului.“
ENTERTAINMENT WEEKLY


Despre autor:

CATHERINE STEADMAN este o actriță britanică bine-cunoscută pentru rolurile sale principale din seriale TV precum Downton AbbeyThe InbetweenersThe Tudors sau Fresh Meat. Activitatea sa pe scena teatrului londonez este la fel de impresionantă, aducându-i, în 2016, o nominalizare la „Laurence Olivier“ Award.

A debutat ca scriitoare în 2018, cu thrillerul psihologic Something in the Water (Ceva în apă, Armada, 2019), care a devenit în scurt timp un bestseller internațional și ale cărui drepturi de ecranizare au fost achiziționate de Hello Sunshine, compania de producție a lui Reese Witherspoon.

A publicat apoi Mr. Nobody (2020) și The Disappearing Act (2021; Dispariția, Armada, 2022).


Dacă vrei mai multe recomandări de cărți pe care le-am citit și mi-au plăcut, te invit să intri pe Instagram și să vezi Highlights ”Books 2022”.

Sau vezi și Născut în afara legii de Trevor Noah și 100 de femei afurisite de Hannah Jewell.

Pe tine ce cărți te-au impresionat?  Scrie-mi într-un comentariu sau dă-mi un mesaj pe Instagram! 🙂

Soon,

M