Matthew Perry: Fața nevăzută a celebrității

Am citit cartea Matthew Perry – Friends, iubiri și marele lucru teribil de la editura Nemira chiar înainte de încheierea anului 2022 și m-a șocat puțin.

Cartea este recent tradusă în limba română și spune povestea unui băiețel poznaș care se transformă î

Nu sunt fan Friends. Nu am văzut serialul și nici nu cred că o să-l încep. Dar am fost curioasă totuși să văd de ce un actor din acest serial și-ar scrie memoriile. Ce ar putea să spună?

Mă gândeam că o să fie lăudăros, o să dea sfaturi despre cum să faci bani, cum a ajuns el să câștige atât, ce iubite a avut și cum s-a distrat toată viața.

Of, și cât de mult m-am înșelat!

Omul de fapt a scris această carte ca să NU facem ca el. E ca un strigăt de ajutor. O trezire la realitate. o greșeală.

🤔 Ce mi-a plăcut? Curajul cu care a povestit cele mai negre momente din viața lui. A vorbit despre dependență, boală și singurătate. Despre frica de atașament, despre cum a ajuns ca în fiecare zi să consume droguri, alcool și medicamente.

Dar, într-un fel, este și plină de speranță. Fiind atât de aproape de moarte, ceva totuși l-a salvat de fiecare dată și a mai primit o șansă și încă o șansă la viață și la a-și spune povestea mai departe, ca noi să nu facem ca el.

😮 Ce am aflat? Că actorul a avut o viață destul de tumultoasă de când era mic, dar avea ambiția de a deveni faimos încă de atunci. La doar 5 ani călătorea de la Montreal la Los Angeles pentru că părinții lui erau divorțați. De la un puști dornic de iubirea părinților până la un sportiv devenit vedetă națională, Matthew devine la douăzeci și patru de an actor.

A pus mâna pe un rol răvnit de mulți actori – inclusiv prieteni de-ai lui – în episodul pilot din serialul despre care toată lumea vorbea – numit atunci Friends Like Us. Apoi, totul a luat o întorsătură dubioasă când au apărut adicțiile – de la alcool, la droguri, la sex și dorința de validare.

💖 Cui o recomand? Oricui. În primul rând fanilor Friends care vor fi extrem de atrași de povestea lui, mai ales că s-au văzut schimbările fizice ale lui Matthew de la sezon la sezon.

Aici Matthew Perry vorbește foarte mult, într-un mod onest, emoționant și amuzant despre golul interior, care nu a putut fi umplut nici măcar de cele mai mari visuri devenite realitate.


Recenzie:

„Un memoir autentic, scris cu un curaj uimitor. Matthew Perry ne deschide larg ușile vieții lui, vorbind onest despre dependență, boală și singurătatea lui paralizantă. Această carte este însă plină de speranță. Dacă vreți să aflați cine este Matthew Perry, stați departe de zvonuri și citiți acest memoir.”

Marta Kauffman, cocreator al serialului Friends

Neliniștitoare, tristă și amuzantă… această carte nu este doar o relatare tulburătoare despre

„Bună, mă numesc Matthew, deși e posibil să mă știi după alt nume. Prietenii îmi spun Matty. Și ar cam trebui să fiu mort.”

Așa începe povestea captivantă a celebrului actor Matthew Perry, care ne poartă în călătoria lui, pornind de la ambiția din copilărie de a deveni faimos și ajungând până la dependență și recuperare. 

Visceral de onestă, emoționantă, amuzantă, aceasta este cartea pe care fanii o așteptau…


Dacă vrei mai multe recomandări de cărți pe care le-am citit și mi-au plăcut, te invit să intri pe Instagram și să vezi Highlights ”Books 2022”.

Sau vezi și Cartea Alinării de Matt Haig și 100 de femei afurisite de Hannah Jewell.

Pe tine ce cărți te-au impresionat?  Scrie-mi într-un comentariu sau dă-mi un mesaj pe Instagram! 🙂

Soon,

M