Jurnalul unui ten acneic – Partea I
De mică m-am “luptat” cu coșurile și mă enervează acest lucru până în ziua de azi. De ce nu pot avea și eu un ten perfect cum aparent are toată lumea? Îți povestesc aici ce am încercat de-a lungul timpului, iar la final, îți spun câte ceva despre un brand descoperit recent, românesc, al căror produse dau rezultate.
Nu mi-a fost ușor să scriu articolul ăsta, e dintr-o bucată, dar mi-e teamă că dacă îl recitesc voi schimba ceva și nu se va mai vedea emoția. Așa că îl postez fix cum l-am scris, sincer.
Story time
La vreo 13-14 ani am făcut o criză de plâns și i-am rugat pe ai mei să mă ajute – să mă ducă la doctor, să facă cumva să scap de coșuri.
Da, știu că era perioada adolescenței, hormoni, bla bla bla… dar la mine părea să nu mai treacă.
Am fost la dermatolog pentru prima dată și mi-a prescris niște chestii basic (cred că așa dădea la toată lumea) – un La Roche Posay și un Avene ceva – care erau și destul de scumpe pe vremea aia.
N-au avut mare efect. Le-am folosit câteva luni bune apoi am descoperit machiajul și mi-a mai potolit dracii față de problema mea. Dar nu m-am vindecat.
Prin liceu am început să fac ședințe de cosmetică unde îmi punea pe ten niște fiole cu vitamine… mergeam în fiecare săptămână și costa multicel pentru vremea aia.
Începusem să mă simt nasol, în primul rând supărată că nu vedeam efecte notabile și în al doilea rând “vinovată” că plăteau ai mei pentru asta. Dar am mers înainte.
După ce am tot testat și încercat ce era pe piață (tot ce ieșea nou cu efecte miraculoase, eu testam) normal, fără rezultate de durată… am ajuns în București și am avut ca și client un salon de cosmetică și am încercat mezoterapia.
Când am început mezoterapia cu dermapen tenul meu era efectiv plin de coșuri – se întâmpla acum 3 sau 4 ani. Pot spune că a fost printre puținele soluții ce au dat rezultate adevărate până atunci.
Puțin dureros, însă cosmeticiana avea grijă să-mi calmeze foarte bine tenul înainte să plec din salon, puneam mare preț pe SPF și aveam o rutină de skincare pusă la punct, cu cremele pe care le folosea ea la salon.
M-am simțit foarte bine și mândră perioada aceea pentru că am găsit ceva care să mă ajute, și de acum aveam și resursele necesare să investesc singură în tenul meu.
Din păcate, am întrerupt la un moment dat, pentru că s-a înschis salonul din cauza pandemiei, și nu am vrut să mai “încerc” în alte locuri, cu altcineva.
Anul trecut am luat o bacterie – habar nu am de unde – aveți grijă la ce probați, la piscine, la sală, etc – dar m-am umplut de coșuri pe spate, pe omoplați, pe gât și pe față.
Efectiv mă durea spatele, nu puteam sta sprijinită!!! Perioadă de mental breakdown, plâns, urlat, purtat doar bluze acoperite. Am fost la medic și mi-a dat o mixtură specială cu antibiotic făcută la Farmacia Tei + antibiotic și pastile, bineînțeles.
Mixtura am luat-o, însă alte pastiluțe în trend nu am luat (cred ca Normens Acne îmi dăduse), nici veșnica poveste cu anti-concepționalele.
Cel mai rău a fost că miroseau cam nașpa, dar efectiv eram disperată. Mi-au trecut coșurile de pe spate, mai am doar câteva semne puțin vizibile, dar pe față nu trecuseră cum ar fi trebuit.
Și acum ce fac?! Că sunt urâtă.
Fast forward până azi
În 2022 am participat la programul Tineri Antreprenori de la JCI București unde am făcut cunoștință cu un alt coleg, Tiberiu Oancea, ce reprezenta produsele Careless Beauty, brand românesc cu dermato-cosmetice 100% naturale, fondat acum peste 30 de ani de Elena Oancea, mama sa, chimist și estetician cu 4 brevete de invenție.
Mi s-au părut tare interesante atunci și am zis că trebuie să le încerc la un moment dat, ca o ultimă speranță. Am fost tare uimită de parcursul oamenilor care au trecut prin cabinetele Careless Beauty, cum aceștia s-au vindecat de o acnee de 100 de ori mai nasoală ca a mea.
Așa că de Black Friday mi-am cumpărat o loțiune antiacnee de la Careless Beauty și am început să o folosesc așa, de capul meu.
Loțiunea, la fel ca toate produsele lor, este 100% naturală și are rol antiinflamator, antibacterian și cicatrizant.
Cel mai mult m-a atras faptul că flaconul are flori sau frunze înăuntru și are ca ingrediente doar plante precum: plop negru, mesteacăn, frasin, cătină, rochița rândunicii, pin și flori de fân. Toate plantele provin din culturi proprii Careless Beauty și sunt macerate printr-un procedeu vechi, cu tehnici moștenite din generație în generație de peste 200 de ani. Oh, wow!
Schimbarea asta de produse de la cele mai comerciale la cele mai naturale i-a făcut bine tenului meu. Îmi ștergeam tenul cu discheta demachiantă cu soluția dimineața și seara + comprese ținute pe zonele mai afectate.
Am observat că tenul a devenit mai luminos și se regenera mai ușor – nu am scăpat ca prin minune de coșuri, însă mi-a oferit o altă perspectivă asupra a ceea ce pot încerca.
Mi-a oferit o speranță.
*În partea a doua vă voi povesti mai multe despre produsele Careless Beauty și următorii pași pe care i-am făcut în călătoria mea către un ten sănătos.
Cum ți s-a părut? Tu ai această „pacoste” pe cap? 🙂 Cum ai scăpat de coșuri?
Merci că ai citit până aici,
M.
Hai să ne conectăm și pe: