Jurnalul unui ten acneic – Partea a II-a

*Această serie de articole prezintă lupta mea împotriva acneei și cum am descoperit produsele “Careless Beauty” + ce tratament cosmetic urmez acum. Pentru partea 1 cu povestea de până acum, accesează acest link.

În toamnă am testat din curiozitate loțiunea antiacnee de la Careless Beauty și mi-a plăcut tare, tare mult. După ce am terminat-o, am fost convinsă să încerc și tratamentul complet de la ei, mai ales că după atâtea pastile și antibiotic am zis că iau o pauză și mă focusez doar pe problema locală.

Am sunat la cabinetul din București (pe strada Dr. Nicolae Tomescu nr. 10) și am fost invitată la un control gratuit, unde am răspuns la câteva întrebări și Claudia mi-a identificat tipul de ten, mi-a explicat pe înțelesul meu problema și mi-a recomandat kit-ul potrivit pentru mine pe care să-l folosesc acasă. 

Problema mea venea fix de la produsele folosite înainte, care doar îmi uscau tenul, iar pustulele nu mai aveau loc să iasă – acneea nu trecuse, era, de fapt, ascunsă. Această “afecțiune” se numește ten asfixic. 

Te invit să te programezi pentru o discuție gratuită cu specialistul – în București sau Constanța, aici.

Despre Careless Beauty

Brandul Careless Beauty a fost înfiinţat de Elena Oancea – chimist, estetician – care a continuat astfel o tradiție seculară a familiei în studierea universului plantelor.

Combinată cu cercetarea științifică, întoarcerea la tradiție a însemnat redescoperirea naturii și a beneficiilor sale profunde pentru sănătatea pielii. Prin definiție o afacere de familie, Careless Beauty a devenit singurul brand românesc de cosmetice 100% naturale brevetat.

Echipa Careless Beauty vine cu o experiență de peste 30 de ani în cosmetică 100% naturală, cu soluții non-invazive pentru îngrijirea și regenerarea pielii. Ei folosesc cu maxim succes puterea a peste 40 de plante românești, chiar plantate special pentru acest scop.

Produsele sunt dedicate special fiecărui tip de ten și au beneficii multiple: regenerează epiderma, vindecă acneea, dermatitele, iritațiile, hidratează, tonifică și au efect antiaging. 

Voi vorbi mai departe despre produsele folosite acasă, iar într-un alt articol despre tratamentele Careless Beauty realizate direct în cabinet, 1 dată pe lună.

Despre produsele folosite de mine

Am folosit un kit acneic cu un cocktail de vitamine și antioxidanți cu rol tonic, antiinfecțios, antiinflamator și cicatrizant. 

Produsele sunt următoarele, ce mențiunea că specialistul a ales pentru tipul meu de ten, de aceea e important controlul inițial:

  1. La demachiere: Extract uleios cu fructe de cătină și Apă de cătină – după ce mă demachiam cu apă micelară, curățam excesul cu acest mix pus pe o dischetă demachiantă, desprinsă în două – o bucată pentru partea stângă a feței și una pentru dreapta. 

Beneficii extract uleios: datorită conținutului bogat în vitamina C și β-caroten, înmoaie țesutul cornos, îndepărtează descuamările pielii și hidratează profund.

Beneficii apa de cătină: Revitalizează, cicatrizează, hidratează și regenerează tenul în profunzime; pH-ul de 3,6 al produsului contribuie la menținerea unui pH optim al pielii.

  1. După demachiere: Loțiune pentru acneic – cu tapotare și insistat pe zonele cu coșuri (lăsam compresa acolo 2-3 minute), Mască pentru ten gras – pe care o aplicăm și o lăsăm să acționeze în jur de 10-15 minute, menținând-o udă prin pulverizări cu apă termală

Beneficii loțiune pentru ten acneic: anti-inflamator, antiinfecțios, cicatrizant, regenerativ, tonic pentru piele, contribuie în menținerea unui pH optim al pielii.

Beneficii mască pentru ten gras: reduce excesul de sebum și ajută la închiderea porilor, tonifică și regenerează epiderma, îndepărtează asfixia tenului și chisturile polisebacee.

  1. Cremă de noapte: Cremă cu efect regenerator (cremă de față specifică acestui tip de ten acneic) – aceasta este vedeta tratamentului, efectiv tratează în timpul nopții tenul, chiar dacă este inflamat după un tratament cosmetic. Este amazing! 

Beneficii cremă cu efect regenerator: Contribuie la procesul de regenerare a pielii; îmbunătățește tonicitatea țesutului epitelial, hrănește și hidratează în profunzime, deoarece conținutul bogat în vitamine și antioxidanți pătrunde până în stratul bazal al epidermei și are ca efect întinerirea pielii. 

Te încurajez să afli mai multe despre tenul tău și să scrii pe Whatsapp specialiștilor Careless Beauty! Iar de la mine ai cadou 5% reducere cu codul MIHA5.

Schema de mai sus am urmat-o din decembrie – deja am 5 luni, dimineața și seara + vizite lunare la tratamentul cosmetic Natural Melissa Silver, de care vă voi povesti în articolul următor.

Mi s-a spus deschis de la început că vor urma 3 luni când tenul se va curăța, că va trebui să mă aștept să-mi apară coșuri și pustule. Într-adevăr, a fost o schimbare pentru o perioadă, dar așa am știut că funcționează. 

De la lună la lună tenul a fost mai curat, nu am scăpat încă de tot dar se vede o îmbunătățire atât pe ten cât și la mine – am început să mai ies nemachiată, sunt mai responsabilă cu rutina pentru ten și nu mai folosesc 7 produse fără rost, ci știu exact ceea ce se potrivește pentru mine.

Încă urmez schema + tratamentul cosmetic lunar și vă voi ține la curent.

Mi-a plăcut tare mult abordarea specialistului din cadrul Careless Beauty – Claudia – care mi-a povestit pas cu pas tratamentul și mi-a dat încredere. Plus, am îmbrățișat și “ingredientul secret” al acestui drum: răbdarea.

Te invit să afli mai multe detalii despre afecțiunile tenului de la specialiștii Careless Beauty, aici.

De luat în considerare…

Acneea poate avea mai multe cauze. E bine să fii cu analizele la zi și să cauți ce soluție se potrivește pentru tine. E bine doar să fii deschis/ă și la astfel de abordări 100% naturale, mai ales după ce ai trecut poate, ca mine, prin rețete și iar rețete fără rost.

Menționez că mi-am făcut analizele, inclusiv pentru tiroidă, am luat suplimente pentru a fi cu testele normale – te încurajez să faci asta pentru a vedea și cum ești pe interior, acneea poate avea mai multe cauze. 

Și în plus de asta, am renunțat la lactate – mai ales la laptele din cafea din fiecare dimineață și la sucuri – pe cât posibil. Sportul probabil a ajutat și el la creșterea nivelului de apă din organism. Oricât de mult ne-am dori ca o cremă minune să facă totul, mai depinde și de stilul nostru de viață.

Ți-a fost de ajutor acest articol? 🙂 Tu cum ai scăpat de acnee?